Кензо Такада е роден на 27 февруари 1939 г. в Япония. Страстта му към модата е още от ранна детска възраст, вдъхновена от майка му и двете му сестри, с които израства. За да се превърне в тази иконична личност, която познава сега, г-н Такада предприема много приключения и предизвикателства, едно от които е записването в Bunka Fashion College. С това той той става първият мъж в Япония, който изучава мода в заведение, предназначено до този момент само за жени. През 1965 г. заминава за Париж - период, в който напускането на Япония е изключително трудно. Въпреки че първоначалната му идея е да прекара там само 6 месеца, Кензо Такада остава за постоянно – днес Париж все още е негов дом.

AVON LIFE Kenzo Takada

Адаптирането към живот във Франция е още едно предизвикателство пред дизайнера. Ограничените му финансови възможности водят и до ограничения в материалите, които използва, купувайки ги само от разпродажби. Затова в началото на кариерата му, дизайните са съставено основно чрез миксиране на различни текстури. Тази иновативност повлиява и в последствие на цялостния стил на Кензо Такада.
Тласъкът към успеха му идва след като започва да работи с уважаван дизайнер, създавайки си собствени клиенти и търсене към работата му. 5 години по-късно приказката на Кензо Такада започва с първия му собствен магазин и шоу Jungle Jap. Дизайнерът става известен с театралните си модни ревюта през 70-те, които определят индивидуалността на бранда. Един от интересните примери е ревю в циркова палатка, чиито грандиозен финал включва Кензо Такада върху гърба на слон


Към ароматите г-н Такада се ориентира през 1988 г., когато е и пуснат първият дамски парфюм под неговото име. От пенсионирането му досега Кензо Такада работи с множество знаменити брандове по света, допринасяйки с уникалния си почерк и усет към модерното. Към момента Кензо Такада е почетен президент на Азиатска федерация за висша мода.